2016. június 3., péntek

Káposztából pizzát

Nagy népszerűségnek örvend a karfiol pizza, de ne felejtsük el, hogy káposztából ugyanúgy lehet készíteni remek pizza alapot, s megkockáztatom, még finomabb is, én legalábbis imádom.

 Káposzta pizza recept:
egy közepes káposzta fele
3 db tojás
3 ek. (púpos) tejföl
1 mk. sütőpor
3 ek. útifűmaghéj
só, bors, foghagyma ízlés szerint
A káposztát aprító géppel ledarálod, tapasztalatom szerint, ha egy kis vizet is teszel hozzá a robochef-be, gyorsabban és apróbbra őrli, a vizet természetesen utána kinyomod belőle. Besózod, s félreteszed állni, addig míg a többi részt elkészíted. A tojásokat a tejföllel, sütőporral, a fűszerekkel összekevered robotgéppel, hozzáteszed a közben sótól levet eresztett káposztát, persze kinyomkodva, és utoljára az útifűmaghéjat. Ezzel kész is a tészta. Sütőpapírra öntöd a masszát, kört formázva. Előmelegített 160 C°-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütöd.
Eheted üresen is, úgy a finom, remek alternatíva beré (tócsi) helyett, én most feta sajttal és zöldségekkel ettem, de ezt az alapot megpakolhatod a kedvenc pizza feltétjeiddel is és visszatolhatod a sütőbe.
Ez az adag 3 embernek elég, laktató ebéd, vagy vacsora lehet. Hidegen is finom :)

Szép kenyér nélküli napot!
Kata
ui: 3 hónap - 7 kiló mínusz, éhezés nélkül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése