2016. április 11., hétfő

Felhőkenyér, a fellegekbe repít

Egy hónapja nem ettem semmilyen kenyérfélét, nemhogy szendvicset,
igen most lehet vállon veregetni.
Ez mostantól változni fog, na nehogy azt hidd feladtam,
találtam egy szuper alternatívát, 
ezúton is jelzem imáimban megfogok emlékezni a kitalálójáról.
Felhőkenyér, még a neve is jól hangzik,
és ami fontos zéró szénhidrát!

hozzávalók:
3 db tojás
3 ek. natúr krémsajt
1/4 teáskanál sütőpor
só, bors, fűszerek ízlés szerint
.
Ami alatt a sütőt bemelegíted, kb 175 C°-ra, azalatt összekevered a hozzávalókat: a tojást szétválasztod, a sárgájához hozzákevered a krémsajtot, fűszereket, a fehérjéhez hozzáteszed a sütőport, majd habbá vered, a két elegyet finoman összekevered. Ezzel a tészta kész. Sütőpapírra almozod, (ne ijedj meg ha elég folyós az elegy), egy lepénykét nekem két evőkanálnyi massza adott ki. így 16 db felhőkenyér született.

Csodaszép volt amikor sült.
 Aranybarnára sütöd.
(légkeveréssel 15 perc)
 Kicsit összenőttek a drágák, de kit zavar ez, szépen szétlehetett vágni.

 Íme a remek szendvicsalap.
Most nem tettem bele só és borson kívül más fűszert, mert kíváncsi voltam milyen az alap íze (nagyon finom), de majd fogok kísérletezni pl. foghagyma, rozmaring, medvehagyma...
 A szendvicsélményen, és a nem hízom tőle gondolattól felbuzdulva, meg is ettem három remeket, így utóbb gondolva elég lett volna kettő is, de nem tudtam leállni :)
Szeretettel ajánlom nektek is!
.
Szépséges kenyér nélküli napot!

4 megjegyzés:

  1. Szuper ! Konkrétan melyik fajta krémsajtról beszélünk? Tömlős, tégelyes ? Esetleg ízesített ? Sonkás, zöldfűszeres , stb... ? Köszi a választ előre is .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Pilos félzsíros friss sajtjával készítettem, de lehet mással is, hallottam valaki tömlőssel csinálta, ha még fűszeres is a sajtod szerintem az még külön finom lehet.

      Törlés
  2. Ez nagyon csábító! Nagyon guszta, és biztosan nagyon finom is! Biztosan kipróbálom!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bánod meg, gyorsan elkészül, és finom, és nem hizlal :)

      Törlés