Oldalak

2016. április 13., szerda

Gyorsan tésztát , avagy a hamis tészta esete

Amikor az ember otthon dolgozik, mások hajlamosak azt hinni, hogy te mindenre ráérsz, pedig ez duplán nem így van. Valószínű én nem jól csinálom, mert a munkát nem tudom szétválasztani a napi teendőktől, ezét azt lehet mondani egész nap dolgozom. Nálam a munkafolyamatok adják a lehetőségeket, festek, szárad a kép, akkor kiteregetek, festek, szárad a kép, akkor főzök, festek, szá..
A lényeg, a házimunkánál, főzésnél előnyben részesítem a gyorsaságot, hogy minél hamarabb a munkámhoz nyúlhassak, mert az a szerelem.
Így történt, hogy az isteni tejszínes gomba mártás mellé gyorsan kellett magamnak kitalálni köretet.
Rögtönöztem, jó lett, így mutatom nektek is.

 Hozzávalók, egy személyre:
1 db tojás
1 ek. sajtkrém
1 ek. útifűmaghéj
só, bors, fűszerek ízlés szerint
pici zsiradék a sütéshez

A hozzávalókat egyszerűen összekevered, pár percet vársz, hogy az útifűmaghéj megszívja magát, (ezalatt megigazíthatod a sminkedet). Palacsintasütőben melegítesz pici kókusz zsírt/kacsazsírt, ami tetszik, majd beleöntöd a masszát, megsütöd az egyik oldalát, majd fordítás a másik oldalát.
Papírszalvétára tedd ki, hogy feles zsiradékot felszívja. Az egész 5 perc alatt megvan. 
A lepényt akár már ezen formájában is eheted, félbehajtva minden jóval megtöltve. Lelki szemein előtt már egy gíroszt is elképzeltem benne.


 Én most tésztára vágytam, így egyszerűen felcsíkoztam.

Hát jót ettem,
.
Mosolygós szép napot nektek!

2 megjegyzés:

  1. Megcsináltam mascarpone-val, só nélkül és narancslekvárral ettem reggelire kis lepénykék formájában. Annyira semleges az íze, hogy teljesen jól passzolt a nem túl édes lekvárhoz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, jó ez a cucc, édesen és sósan is, örülök, hogy neked is bejön :)
      Az én szemem előtt néha meglebben a mákostészta :) csak a cukorral vagyok még bajban, lehet mézes-mákos lesz. A mézzel jóba vagyok :)

      Törlés